Waarom is Solarpark de Kwekerij zo uniek?

De functie van solarpark en natuurpark wordt gecombineerd. In plaats van monocultuur wordt nu op dezelfde plaats groene stroom opgewekt, natuur ontwikkelt en groeit de biodiversiteit. Het combineren van deze verschillende functies, maakt dat de Kwekerij het ‘energie landschap’ van de toekomst is!!

Stichting Solarlandschapspark De Kwekerij

Solarpark de Kwekerij is een park waar leven in zit. Het park wordt ’s ochtend opengesteld en ’s avonds weer afgesloten. Het is een park met veel biodiversiteit, van onder andere vogels, vlinders en insecten. Ook een schaapskudde wordt ingevuld, omdat het een park is waar schapen rustig kunnen grazen. De schapen vullen een deel van het onderhoud in en dragen bij aan de educatieve invulling en een natuurlijke beleving.

Vanaf medio augustus wordt Solarpark de Kwekerij opengesteld voor bezoekers. Om dit bijzondere park de aankomende jaren te onderhouden is Stichting Solarlandschapspark de Kwekerij opgericht. Een stichting, zonder winstoogmerk mét ANBI status, die naast het onderhoud gaat zorgdragen voor het verder verfraaien van het park. Maar de belangrijkste taak van de stichting is educatie bieden over duurzaamheid door rondleidingen te verzorgen en lezingen te geven.

Nog mooier en nog groener…..

De stichting wil Solarpark de Kwekerij nog veel mooier en groener maken. De aankomende tijd gaat de stichting zich hiervoor inzetten. De stichting heeft nog een aantal wensen en is op zoek naar partijen die willen helpen het park helemaal compleet te maken!

Solarpark de Kwekerij is nu al heel bijzonder en mooi, maar de aankomende jaren zal het park nog veel mooier en groener worden. De natuur heeft de tijd nodig om alles in bloei en in groei te zetten. Stichting Solarlandschapspark de Kwekerij gaat zich de aankomende jaren inzetten om het solarpark nog groener te maken, zodat de biodiversiteit nog verder zal toenemen. Daarnaast hoopt de Stichting nog meer speel- en recreatieplekken te creëren in het park. Zo wil de Stichting graag nog bijenkasten, vogelkasten en een waterput in het park. Verder zouden oplaadpunten voor zowel auto’s als fietsen een prachtige aanvulling zijn voor het park. Voor de kinderen zouden we nog graag een kabelbaan maken in het park. De stichting hoopt haar wensen te vervullen en is op zoek naar partijen die willen helpen het park compleet te maken.

1,000,000
CO2 reductie kg (bijna)
7.1
hectare park
285
Wattpiek panelen
6978
zonnepanelen