Al ruim 10 GWh groene stroom opgewekt!

Solarpark De Kwekerij is de mijlpaal van 10 GWh al ruimschoots gepasseerd. Deze productie van 10 GWh groene stroom is sinds de start in augustus 2016 in een periode van ruim 5 jaar opgewekt door 7000 zonnepanelen. Om de kennis van de lezer wat op te frissen: in deze periode zijn ca. 600 huishoudens voorzien van groene stroom en is ongeveer 4000 ton aan CO2 uitstoot bespaard gebleven. 

Zouden we deze CO2 besparing in aantallen aan te planten bomen willen realiseren dan zou je op een aanplant van ca. 120.000 bomen (rekenmethode van SolarEdge) uitkomen. 

De EU willen enkele miljarden bomen in Europa aanplanten. Hopelijk letten de ontwikkelaren en planners wel op, want met de aanplant van de verkeerde soorten bomen kunnen bestaande ecosystemen ernstige schade oplopen. In De Kwekerij is bij de aanleg van het groenpark goed gelet op de natuurlijke omgeving en de eigenschappen van de standplaats en zijn enkel in deze regio van nature voorkomende soorten bomen en struiken aangeplant en bloemrijkgrasland gezaaid.

Het solarpark heeft volgens verwachting gepresteerd, echter zijn er het laatste jaar wel bij enkele omvormers opstartproblemen ontstaan. Dit komt vermoedelijk door isolatiefouten in de strings (dit zijn kabels die de panelen aan de omvormer verbinden). SolarEdge, de fabrikant van de omvormers, onderhoudsbedrijf Kremer en technische adviseur Straightforward werken nu samen om tot een oplossing hiervoor te komen. Hopelijk wordt deze snel gevonden en kan het park weer op volle kracht produceren.

deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

© 2022 solarpark de kwekerij All rights reserved. | Een website van REBOMEDIA